Markus Huber bezit zo'n 25 hectaren wijngaard op de beste locaties in het Traisental en is inmiddels onderdeel van de eredivisie van Oostenrijk. Traisental staat bekend om de sterk kalkhoudende bodem. Naast grüner veltliner plant Huber ook de rieslingdruif aan. Klimatologisch doet Traisental met koele nachten en warme dagen denken aan de Bourgogne, dat op dezelfde breedtegraad ligt.
De naam Terrassen verwijst naar de percelen wijngaard die op de steile heuvels in terrasbouw zijn aangeplant. De Terrassen is gemaakt van druiven van wijnstokken van meer dan 80 jaar oud.
Appellatie: Traisental DAC
Regio: Niederösterreich
Druivenrassen: Gruner Veltliner 100%
Inhoud: 75cl
Wijnstijl: sappig - fruitig
Aroma: Dit geeft een minerale, kruidige wijn met een neus van witte peper (typisch voor Grüner Veltliner).
Smaak: In de smaak wordt het kruidige afgewisseld met veel geel fruit en een rond mondgevoel.
Serveren bij: Mooi bij zeevruchten, schapen- en geitenkazen, asperges en de Aziatische keuken.
Download
hier de informatie fiche.