Markus Huber bezit zo'n 25 hectaren wijngaard op de beste locaties in het Traisental en is inmiddels onderdeel van de eredivisie van Oostenrijk. Traisental staat bekend om de sterk kalkhoudende bodem. Naast witte druiven zoals grüner veltliner en riesling plant Huber ook de Sankt Laurent aan. "Hochschopf" verwijst naar de aparte wijngaard op 300 meter hoogte waarvan je een prachtig zicht hebt op de Donau. De bodem bestaat uit een dunne laag kalksteen die de wijn zijn mineraliteit geeft. Enkel de beste druiven worden gebruikt en de wijn rijpt gedurende 9 maanden in eiken vaten van 500 liter.
Appellatie: Traisental DAC
Regio: Niederösterreich
Druivenrassen: Sankt Laurent 100%
Inhoud: 75cl
Wijnstijl: sappig - verfijnd
Aroma: Helderrode kleur en veel vers rood fruit in de geur, zoals aardbeien en bessen, maar ook een vleugje eikenhout.
Smaak: De smaak zet zacht, rond en aromatisch in en eindigt sappig en elegant.
Serveren bij: Prima bij verschillende vleesschotels en kruidige gerechten.
Download
hier de informatie fiche.