Markus Huber bezit zo'n 25 hectaren wijngaard op de beste locaties in het Traisental en is inmiddels onderdeel van de eredivisie van Oostenrijk. Traisental staat bekend om de sterk kalkhoudende bodem. Naast witte druiven zoals grüner veltliner en riesling plant Huber ook de rode zweigelt aan. Juist voor deze druivensoort zoekt Huber de percelen met een hoog aandeel zand en löss-bodem. Hierdoor krijgt de zweigelt de zo aangename volheid in smaak. Na de gisting rijpt de wijn ongeveer vijf maanden in grote eikenhouten fusten. Klimatologisch doet Traisental met koele nachten en warme dagen denken aan de Bourgogne, dat op dezelfde breedtegraad ligt.
Appellatie: Traisental DAC
Regio: Niederösterreich
Druivenrassen: Zweigelt 100%
Inhoud: 75cl
Wijnstijl: sappig - fruitig
Aroma: Fraaie wijn met een diepe paarsrode tint en een krachtig aroma van rijpe zwarte bessen en bramen.
Smaak: De smaak is intens, sappig en vol, met milde, zachte tannine in de afdronk.
Serveren bij: Prima bij verschillende vleesschotels en kruidige gerechten.
Download
hier de informatie fiche.