Menu
EUR

Wie is Tom

Wat begon met een eerste glaasje Petrus op 15 jarige leeftijd groeide uit tot een uit de hand gelopen hobby en een ware passie.

Via mijn studies aan de Hotelschool van Hasselt kwam de wijnmicrobe meer en meer boven drijven en na een stage op Domaine du Petit Malromé in Duras was het wijnvirus niet meer te stoppen. Na enkele omzwervingen kreeg ik in 2007 de kans om in het pas met een Michelinster bekroonde Restaurant Vivendum van Alex Clevers aan de slag te gaan. Op termijn kreeg ik ook de verantwoordelijkheid om de wijnkeuzes af te stemmen op de gerechten van Chef Alex.

Via diverse wijnstages en bezoeken aan gerenommeerde wijndomeinen breidde ik mijn kennis uit om zo een beter inzicht te krijgen in de wondere wereld van wijn.

Met dezelfde passie staat ik jullie vandaag te woord in mijn eigen wijnwinkel en wijnbar in het hartje van Lanaken.

Met een korte anekdote wil ik jullie een kleine inkijk geven in wat mij drijft.

"Vaak vraagt men wel eens "wat maakt jou nu gelukkig"? Ik kan daar eigenlijk heel simpel op antwoorden; "Genieten van een lekker glas wijn met een heerlijke babbel in goed gezelschap".

Want vaak durven we ons als wijnprofessionals nog wel eens te verliezen in de technische details van een wijn. Gewapend met pen en notitieboekje gaan we de wijn analyseren en beoordelen. Dat terwijl "echte" wijnkennis niet zozeer vervat zit in een technische analyse.

Belangrijker is misschien eerder het begrip van de mysterieuze kracht van wijn om zowel smaak als emotionele herinneringen te creëren; om ons door zijn verhaal te laten vervoeren.

In mijn bescheiden mening gaat het er misschien nog meer om het besef dat elk glas een ervaring is die zich nooit meer zal herhalen. De context waarin je een goede wijn drinkt is - net als de wijn zelf - kortstondig, even aanwezig, dan slechts een herinnering.

"Ik herinner me nog goed een bezoek aan wijlen Gianfranco Soldera, één van de grootste wijnmakers van Italië. Een man die zijn eigen paradijs op aarde creëerde om vervolgens een onnavolgbare wijn van wereld klasse te maken. 

Zelden hebben ik iemand ontmoet die met zo’n grote deskundigheid en onnavolgbare geestdrift sprak over de meest voorname wijnen.

Daar zat ik dan, vlak langs een man die niets liever deed als spreken over wat hem begeesterde. Inspirerend, onnavolgbaar en met een ongekende passie. Wanneer hij sprak, zweeg en luisterde iedereen.

We genoten in goed gezelschap met lekker eten op een middag doorspekt met discussies, passie en pareltjes van wijnen. Bij het hartelijk afscheid lachte hij en glunderende hij van geluk. Net als ik. Ik weet niet of ik een herinnering voor deze grote meneer was, maar dit bezoek blijft voor mij een herinnering om te koesteren.

Dat is ook wat mij drijft, de zoektocht naar die wijnen met net dat tikkeltje meer om bij mijn klanten éénzelfde herinneringen te creëren.

Gemaakt met respect voor de omgeving, de natuur en de traditie maar die tegelijkertijd ook de eigenheid van de desbetreffende wijnregio's weerspiegelen. 

En als ik een beetje van deze passie kan overdragen op mijn klanten, dan ben ik een gelukkig man.

Ik nodig jullie dan ook uit om het te ontdekken via deze website maar nog leuker zou ik het vinden wanneer ik deze passie met jullie kan delen in onze webshop en wijnbar. 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »