Menu
0
GRATIS AFHALEN IN WINKEL
INFORMATIEFICHES BIJ ELKE WIJN
GRATIS LEVERING VANAF 150 EURO
HEERLIJKE WIJNEN MET EEN FILOSOFIE

Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden

Artikel 1

Betalingen na de aangegeven betalingstermijn brengen van rechtswege en zonder ingebrekestelling interesten op gelijk aan 10%, alsmede, evenzeer van rechtswege en zonder ingebrekestelling, een forfaitaire vergoeding van 10% op het factuurbedrag (met een minimum van € 40) als schadebeding. Het geheel of gedeeltelijk onbetaald laten van een factuur op haar vervaldag zorgt ervoor dat alle overige sommen en niet-vervallen facturen onmiddellijk opeisbaar worden. Het geheel of gedeeltelijk onbetaald laten van een factuur op haar vervaldag zorgt ervoor dat alle overige sommen en niet-vervallen facturen onmiddellijk opeisbaar worden. In de mate dat de koper de betalingsvoorwaarden of andere verplichtingen niet naleeft, heeft Wines & Bites  het recht om haar verplichtingen op te schorten of uit te stellen, en dit inzake de lopende overeenkomst, alsook alle andere lopende overeenkomsten tussen partijen. Tevens houdt Wines & Bites zich het recht voor om de overeenkomst zonder rechterlijke machtiging en zonder voorafgaandelijke ingebrekestelling eenzijdig te ontbinden.

Artikel 2

Elke bestelling betekent de aanvaarding van onze voorwaarden door de klant.

Artikel 3

In geval van betwistingen met klanten die geen consument zijn, is uitsluitend de rechtbank van koophandel van het arrondissement van onze bedrijfszetel bevoegd, tenzij de wet dwingend iets anders voorschrijft. Ingeval de klant een consument is, zijn bij procedures die de klant ten opzichte van ons start uitsluitend het vredegerecht van het kanton of de rechtbanken van het arrondissement van onze bedrijfszetel bevoegd, tenzij de wet dwingend iets anders voorschrijft. Bij procedures die wij opstarten, is naar onze keuze de rechter bevoegd van de woonplaats van de verweerder, de rechter van de plaats waar de overeenkomst getekend werd, dan wel de rechter van de plaats van de levering.

Artikel 4

In gevallen waarin de Wet van 01.09.2004 betreffende de bescherming van de consumenten bij verkoop van consumptiegoederen geen toepassing vindt, is de volgende regeling van toepassing: door de inontvangstneming of het meenemen van de goederen erkent de koper uitdrukkelijk dat de koopwaar beantwoordt aan zijn bestelling en vrij is van enig zichtbaar gebrek. Andere gebreken moet de koper binnen de 8 dagen na het ontdekken ervan schriftelijk melden aan de verkoper. Speelt de eerder aangehaalde wet wel, dan moet de klant ons op de hoogte stellen van het gebrek aan overeenstemming binnen de twee maanden vanaf de dag waarop de consument het gebrek vastgesteld heeft, dit alles op straffe van verval.

Artikel 5

Indien de klant de overeenkomst verbreekt of annuleert of indien de overeenkomst door zijn toedoen geen doorgang kan vinden, is die aan ons een schadevergoeding verschuldigd ten bedrage van 20% van het totaalbedrag van de bestelling.

Artikel 6

6.1. Elke annulering moet schriftelijk gebeuren. Ze is slechts geldig mits een schriftelijke aanvaarding door de verkoper. In geval van annulering is er door de klant aan ons een forfaitaire vergoeding verschuldigd van 20% van de prijs van de bestelling.

6.2. De leveringstermijnen worden enkel bij wijze van inlichting verstrekt en zijn derhalve niet bindend, tenzij uitdrukkelijk overeengekomen werd. Vertraging in de uitvoering van de bestelling kan derhalve nooit een aanleiding zijn tot schadevergoeding of tot ontbinding van de overeenkomst.

6.3. In geval van overmacht of toeval bevrijdt Wines & Bites zich van rechtswege van om het even welke verbintenis, zonder dat de koper aanspraak kan maken op enige schadevergoeding. Overmacht heeft betrekking op alle omstandigheden die niet te wijten zijn aan een fout in hoofde van Wines & Bites en die de uitvoering van de overeenkomst onmogelijk maken, bemoeilijken of vertragen. In geval van gedeeltelijke levering of gedeeltelijke uitvoering van de overeenkomst blijft de koper gehouden tot betaling van het uitgevoerde/geleverde, zonder dat de koper aanspraak kan maken op enige schadevergoeding.

6.4. Voor bestellingen onder €150 euro exclusief btw of minder dan 60 flessen rekenen wij een leveringskost aan van €15 inclusief btw. De levering wordt na aanvaarding van de bestelling uitgevoerd en geschiedt  zonder bijkomende vergoeding als volgt:De leveringen vinden plaats op risico van de koper en de levering door Wines & Bites ontslaat de koper niet van deze risico’s.

6.5. De geleverde goederen blijven eigendom van de verkoper tot bij volledige betaling van de verkoopprijs vermeerderd met de kosten en de interesten.

6.6. Onze facturen zijn contant betaalbaar op onze maatschappelijke zetel, behoudens andersluidende schriftelijke bepalingen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis

Taal & Valuta