Paul Mas, Icoon in Zuid-Frankrijk:
Een eigen wijndomein; dat was de droom van Jean Astruc, koetsier in het Franse plaatje Limoux. In 1862 wordt zijn droom werkelijkheid met het verkrijgen van 12 hectare wijngaard in de Zuid-Franse gemeente Malras. Zijn zoon Jean Astruc heeft dezelfde ambitie en blijft ondanks zijn verdiensten in de Eerste Wereldoorlog land aankopen. In de jaren vijftig erft diens zoon Pierre Domaine Astruc. Het wijnhuis beslaat dan meer dan 30 hectare wijngaard en de middelen om de wijn te exploiteren. Na het afronden van zijn studie, komt de zoon van Pierre, Jacques Astruc, in 1977 terug naar Malras om samen met zijn vader Domaine Astruc groter te maken.
Sinds de oprichting in 1892 vertelt Domaines Paul Mas het verhaal van traditie, vernieuwing en passie. Onder leiding van Jean-Claude Mas, de pionier achter de heropleving van de Languedoc, is het domein uitgegroeid tot een symbool van kwaliteit en stijl. Zijn filosofie? "Le Luxe Rural" – landelijke luxe, verfijnd en toegankelijk.
Met internationale druivenrassen gaf hij de Languedoc een frisse, moderne uitstraling die doet denken aan de stijl van de Nieuwe Wereld. Tegelijk bracht hij de oorspronkelijke druiven van de streek opnieuw tot leven, en maakte ze geliefd bij een nieuwe generatie wijnliefhebbers.
De druiven komen van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden op bodems van grind en klei. Het mediterrane klimaat, beïnvloed door de nabijheid van de Atlantische Oceaan, zorgt voor optimale rijping en frisheid in de wijnen. Elke druivensoort wordt afzonderlijk gevinifieerd bij een gecontroleerde temperatuur van 16°C. Zo blijven het fruitige karakter, de concentratie én de zachtheid van de wijn maximaal behouden.
Appellatie: IGP Pay's d'Oc
Regio: Languedoc
Druivenrassen: Grenache Noir, Cinsault & Syrah
Inhoud: 75cl
Wijnstijl: fruitig-fris
Aroma: We merken aroma's van kersen, citrus en rode bloemen op.
Smaak: De smaak is heerlijk fris met een fijne aanzet van rood fruit, perzik, appel en aardbei.
Serveren bij: Als aperitief, bij maaltijdsalades, schaal- & schelpdieren, lichte visgerechten.