De kelders van Cavas Varias zijn in 1918 opgericht door de familie Miró uit Sant Sadurní d’Anoia, een stad in de regio Alt Penedès, wereldwijd bekend als de bakermat van de Cava-benaming van oorsprong. De wijnmakerij en kelders bevinden zich in het historische centrum van de stad en bleven tot medio 2003 in handen van de familie Miró.
In 1928 voltooide de prestigieuze architect Cèsar Martinell, een leerling van Antoni Gaudí, de bouw van de wijnmakerij en het modernistische herenhuis. Met respect voor de principes van traditie, wijsheid en ervaring heeft de nieuwe eigenaar, de familie Varias Fernández, een radicale verandering in het productieproces doorgevoerd. Ze integreren de nieuwste innovaties en technologieën om hoogwaardige Cava’s en wijnen te produceren.
Sinds 1968 heeft onze vader, Pere Varias, in Sant Sadurní d’Anoia het beste van traditie en ervaring gecombineerd met vooruitstrevende innovatie en technologie. Deze erfenis is overgedragen aan zijn zonen, Pere Varias, Jordi Varias en Xavier Varias—gepassioneerde liefhebbers van Cava en de Penedès-regio—die nu met toewijding en oog voor detail de wijnmakerij leiden. Met passie en zorg creëren zij unieke, bijzondere en buitengewoon hoogwaardige Cava’s en wijnen.
Trouw blijvend aan de waarden van traditie, wijsheid en ervaring, zet de familie Varias Fernández zich in voor voortdurende innovatie. Ze blijven de nieuwste technologische ontwikkelingen integreren om de productie van premium Cava’s en wijnen te verbeteren.
Er is een pre-fermentatieve maceratie van 3 uur uitgevoerd, gevolgd door een fermentatie op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. De wijn heeft vervolgens 9 maanden rijping ondergaan op zijn fijne lie, waarvan de laatste 3 maanden in gebruikte Franse eikenhouten vaten.
Appellatie: DO Penedes Blanc
Regio: Catalunya
Druivenrassen: 100% Xarel.lo.
Wijnstijl: Mineraal - Vol
Aroma: In de neus aromatisch, met tonen van wit fruit, tropisch fruit en een aangename rijpheid.
Smaak: In de mond is de wijn fris, mooi in balans, met een subtiel romig (lactisch) karakter.
Serveren bij: Als aperitief, bij tapas, visgerechten, rijstgerechten (Paella)