Historiek
Na vier jaar studies in wijnbouw en oenologie richtte de wijnmaker zijn eigen domein op in 1997, startend met één hectare in Cornas. Al snel volgden nieuwe aanplantingen in zowel Saint-Joseph als Cornas. In 2007 maakte een landbouwkundig grondenfonds de aankoop van de prestigieuze percelen La Geynale mogelijk. Vandaag omvat het domein 10 hectare, verdeeld over 1,7 ha Saint-Joseph, 6,3 ha Cornas, 0,4 ha Crozes-Hermitage en 1,6 ha Vin de Pays.
Werkwijze
Alle wijngaarden worden beheerd volgens duurzame, beredeneerde landbouw. Er worden geen insecticiden of chemische meststoffen gebruikt en de behandelingen blijven beperkt tot het absolute minimum (1 tot 3 keer per jaar). Alleen op de steilste hellingen is onkruidbestrijding nog noodzakelijk; elders wordt het gras gemaaid zodra het de groei hindert. Strenge snoei, handmatig ontbladeren rond de trossen en groene oogst zorgen voor optimale druivenkwaliteit.
Afkomstig van drie percelen in Cornas, een appellatie in de Noord-Rhône. De leeftijd van de wijnstokken is gemiddeld 60 jaar. De wijngaarden zijn gelegen op steile hellingen met een stijgingspercentage van 60%. De bodem bestaat uit graniet.
Na de oogst krijgen de druiven een koude schilweking op 12 graden gedurende één week. De gisting vindt plaats in RVS, waarbij de hoed (de schilletjes die bovenkomen drijven) twee keer per dag wordt ondergedompeld. Dit wordt gedaan om kleur en smaak te onttrekken. De gisting duurt drie tot vier weken, de wijn rijpt daarna drie maanden verder in RVS. Hierna wordt de wijn overgeplaatst naar eikenhouten vaten, waarin de wijn nog een jaar verder rijpt. De vaten zijn twee tot acht jaar oud. Er wordt geen nieuw hout gebruikt.
Appellatie: AOP Cornas
Regio: Rhône
Druivenrassen: 100 % Syrah.
Inhoud: 75cl
Wijnstijl: intens - krachtig
Aroma: Zwarte bessen, bramen, laurier, chocolade en zwarte peper.
Smaak: Krachtige wijn met rijke smaken van zwart fruit en specerijen, omlijst door zijdezachte tannines en een zeer lange afdronk.
Serveren bij: Heerlijk bij gegrilde biefstuk met rozemarijn. Heerlijk bij wildgerechten als hert en zwijn.