Menu
EUR
Ze zijn er weer, de Asperges

Ze zijn er weer, de Asperges

Door: Tom Coun Reacties: 0

Welke wijn bij asperges?

Welke wijn het beste bij de asperges geserveerd kan worden, hangt af van de asperge gerechten waarmee het gecombineerd wordt. En uiteraard ook van wat u zelf graag drinkt.

Niettegenstaande zijn er wel combinaties die het beter doen. Het meest geschikt (= lees voorkomende) in combinatie met asperges is witte wijn al komen bepaalde rode wijnen ook zeer goed uit de voeten.

Heerlijke aspergewijnen

Door de veelzijdigheid van de bereidingen die kunnen toegepast worden op asperges is er natuurlijk een brede waaier aan wijnen beschikbaar. Misschien wel de belangrijkste tip om aan te houden is dat je bij geen enkele combinatie kiest voor een wijn met een "bittertje". Hierdoor zullen namelijk de wat bittere toetsen van de asperge geaccentueerd worden.

Zo kan je bijvoorbeeld bij lichte asperge gerechten (salade met asperges, gegrilde asperges, aspergesoep) beter kiezen voor een wat frissere stijl van wijn. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan een lichtere Verdejo, Pinot Grigio of Albarin(o). De frisheid en sappigheid van deze wijnen ondersteund met hun fruitiger karakter combineren uitstekend met deze zonnige bereidingen van asperges.

Ontdek hier enkel wijnen die zeer leuk combineren met lichte bereidingen:

Eya Verdejo Bodegas Carchelo

Verdejo "sur lie" Bodegas Emina

"Respiro" Pinot Grigio Fattoria Conca d'Oro

Albarin Blanco Bodegas Pincerna

Cheverny Blanc Domaine du Salvard

 

Ge je bij de asperges voor een combinatie met vis en vlees dan mag je gerust voor een wat vollere, vettere stijl in witte wijnen gaan. Denk hierbij eens aan een Viognier, een Pinot Blanc (Bianco) maar zeker ook een witte wijn met een wat kruidige insteek zoals een Grenache Blanc.

Voor rood kan je kiezen voor een wat lichtere stijl in rood. De fruitige tonen van deze rode wijnen combineren zeer mooi bij asperges. Denk hierbij aan Pinot Noir, Gamay of een sappige Barbera.

Ontdek hier enkel wijnen die zeer leuk combineren bij asperges met vis / vlees:

Witte wijnen:

"Soleil Blanc" Roussillon Blanc Chateau Lauriga

"Berg" Pinot Bianco Nals Margreid

Metairie Viognier

Bourgogne Aligoté La Corvée aux Moines Jean Claude Boisset

Rode wijnen:

Cheverny Rouge Domaine du Salvard

"Garbo" Garnacha Bodegas San Gregorio

Langhe Berbera Trediberri

Bourgogne Pinot Noir "Les Ursulines" Jean Claude Boisset

 

Uiteraard zijn dit maar enkele voorbeelden van combinaties. Voor meer informatie kan je altijd Sommelier Tom contacteren. Hij helpt je graag verder.

 

Asperges a la Flamande:

Ingrediënten:

Bereiding:

Bereiding

1. Schil de asperges van de kop naar beneden. Snijd het houterige uiteinde af.
Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Reken op zo’n 5 tot 12 minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »